Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

додаток "Дія"

pravda.com.ua

Четвер, 9 грудня 2021, 15:20

Тисячу гривень вакцинованим українцям виплачуватимуть на віртуальні картки

додаток "Дія"

Тисячу гривень вакцинованим українцям виплачуватимуть через віртуальні картки, які можна буде оформити в Дії з 19 грудня.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

Сьогодні, 9 грудня, уряд затвердив порядок надання 1000 гривень для всіх вакцинованих осіб у межах ініціативи президента Володимира Зеленського.

На першому етапі виплату коштів здійснюватимуть з 19 грудня через застосунок Дія, де українці зможуть оформити віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплат. Оформлення картки "єПідтримка" безкоштовне і без жодної плати за обслуговування. 

Наразі програма "єПідтримка" готується до запуску.

Витратити 1000 грн можна буде на визначений перелік послуг. Як повідомив Денис Шмигаль, програма дозволить підтримати бізнес, який найбільше відчув наслідки пандемії, та заохотити людей до вакцинації.

Для того, щоб отримати виплату на першому етапі ще до кінця 2021 року подати заявку в Дії необхідно до 29 грудня.

Нагадаємо, Верховна Рада виділила вісім мільярдів гривень на програму "єПідтримка", згідно з якою вакциновані українці отримають сертифікат на тисячу гривень.

Зазначимо, у листопаді цього року президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат, використати який можна буде лише на подорожі, культурно-спортивні заходи чи книги.

Тисячу гривень повністю вакцинованим українцям розпочнуть нараховувати наприкінці цього та впродовж наступного року, податки з цих грошей платити не доведеться і на нарахування субсидії вони не вплинуть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.