Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Забарило

Вівторок, 11 січня 2022, 14:20

Електронний квиток у громадському транспорті Львова запрацює з 13 січня

Олег Забарило

З 13 січня у Львові в тестовому режимі запрацює автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

З четверга, 13 січня, у Львові в тестовому режимі запрацює автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті. Це перший етап впровадження електронного квитка, на якому можливість валідувати проїзд у міських автобусах та електротранспорті отримають власники пільгових транспортних карток "Леокарт".

"Відповідно, з 13 січня пільгові категорії пасажирів будуть мати можливість здійснювати проїзд на підставі транспортних карток Леокарт. На сьогоднішній день відбувається активний прийом документів для видачі карток Леокарт. Вже прийнято більше 100 тисяч заяв від пенсіонерів. В перспективі видавати до 5000 карток на день. Наразі ця цифра сягає близько тисячі" − повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Забарило зазначив, що пільгові категорії населення, які ще не встигли отримати картки зможуть користуватись своїми посвідченнями.

"Хоча законодавство дає нам можливість надавати право пільговикам здійснювати проїзд виключно за наявності транспортних карток, на першому етапі ми будемо лояльні до всіх пасажирів та не обмежуватимемо право проїзду. В перпективі впродовж перших місяців цього року видати транспортні картки всім категоріям населення" − зауважив Олег Забарило.

Вартість проїзду поки залишиться на рівні 10 грн. Після початку дії другого етапу е-квитка, який полягає у впровадженні безготівкової оплати, вартість паперового квитка, придбаного у водія становитиме 15 грн.

"Точних дат початку дії другого етапу назвати ми не можемо. Приблизно до початку весни плануємо перейти на впровадження безготівкової оплати для всіх категорій населення" − додав Олег Забарило.

За словами Забарила, з 13 січня у міському транспорті працюватимуть контролери. На першому етапі працюватиме близько 100 контролерів. Вони переважно роз’яснюватимуть яким чином користуватися обладнанням і здійснювати валідацію.

Нагадаємо, торік у лютому у області розробили проєкт запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у транспорті.

Додамо, з листопада 2021 року у місті розпочали видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Зазначимо, наприкінці 2021 року виконком Львівської міськради затвердив вартість проїзду у маршрутках Львова та запровадив абонементи на проїзд в рамках впровадження електронного квитка.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.     

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.