Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Четвер, 27 січня 2022, 16:43

Максим Козицький затвердив техніку для впровадження е-квитка на Львівщині

львівські маршрутки

Максим Козицький затвердив характеристики обладнання для автоматизованої системи обліку оплати проїзду в обласних маршрутках.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №32/0/5-22 від 21 січня 2022 року.

Максим Козицьким своїм розпорядженням затвердив технічні характеристики обладнання для автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області.

"Затвердити вимоги до обладнання в транспортних засобах для функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області незалежно від форми власності; затвердити вимоги до обладнання для продажу та поповнення електронних квитків, які функціонуватимуть в автоматизованій системі обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області незалежно від форми власності" – йдеться у розпорядженні.

Згідно із документом, приміські та міжміські маршрутки облаштують ручними валідаторами (з можливістю друку квитка) та стаціонарними валідаторами (без друку квитка).

Крім цього, у облдержадміністрації затвердили обладнання для продажу та поповнення електронних квитків:

Зазначимо, на початку цього року у Львівській ОДА затвердили порядок функціонування електронного квитка на Львівщині, проєкт запровадження якого у області розробили ще у лютому 2021 року.

Згідно з ним, у області запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані для пільговиків та неперсоніфіковані (на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця). Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток, який можна придбати в автоматах самообслуговування або при оплаті готівкою в водія.

Додамо, 13 січня у Львові стартував перший етап впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті міста. Перехід на другий етап із впровадження електронного квитка для пільговиків планують здійснити на початку березня.

Також наприкінці 2021 року виконком Львівської міськради затвердив вартість проїзду у маршрутках Львова та запровадив абонементи на проїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.