Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 26 січня 2022, 10:03

На Львівщині школи перевели на дистанційне навчання та заборонили роботу розважальних закладів

карантин у Львові

У області посилили карантин: перевели школи на дистанційне навчання, обмежили пасажирські перевезення і заборонили роботу розважальних закладів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 25 січня, обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення посилити карантин на території Львівської області з 26 січня через значну кількість інфікованих на коронавірус.

Зокрема, заборонили:

- приймати відвідувачів в закладах розважальної діяльності;

-  до 5 лютого відвідувати заклади освіти крім: дошкільної освіти; учнів спеціальних закладів освіти; учнів закладів професійної освіти;

- проводити державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім: надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями; паліативної допомоги;

- перебувати без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно: на територіях закладів охорони здоров’я; в підземних переходах; на зупинках громадського транспорту; на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра;

- перевезення пасажирів громадським транспортом з наповненістю більш ніж 50% від передбачених технічними умовами на транспортний засіб місць для стояння.

Крім цього, з 1 лютого ,якщо ситуація із коронавірусом не покращиться, то у області поанують ввести додаткові обмеження: 

- заборонити роботу барів, ресторанів, кафе тощо, крім надання замовлень на винос і закладів громадського харчування в аеропортах;

- приймати відвідувачів в закладах розважальної діяльності;

- роботу спорзалів, фітнес-центрів, басейнів;

- заборонити проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;

- заборонити діяльність ринків, крім продовольчих.

Нагадаємо, з 19 січня через зростання випадків інфікування коронавірусом Львівську область віднесли до "помаранчевої" зони: з 24 січня учнів 5-11 класів всіх львівських шкіл перевели на онлайн-навчання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.