Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дія

pravda.com.ua

Вівторок, 8 лютого 2022, 12:46

Українці отримали можливість проходити громадські опитування у Дії

Дія

У мобільному додатку "Дія" запустили громадські опитування.

Про це повідомила Економічна правда.

Сьогодні, 8 лютого, під час Дія.Саміту президент Володимир Зеленський повідомив, що українці отримали можливість проходити опитування від влади у Дії.

Зеленський назвав опитування "першим масштабним інструментом електронної демократії" та "початком цифрового народовладдя".

"Для мільйонів українців − це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення, для держави − швидко дізнатися думку громадян з будь-яких питань в режимі реального часу та реальних цифр" − повідомив Зеленський.

Перше запитання в опитувальнику: "Яка з нових послуг у "Дії" є найкориснішою: зміна місця реєстрації, довідка про несудимість, належний користувач або опитування".

Друге питання стосується безплатних смартфонів для пенсіонерів − українцям пропонують обрати назву для програми.

Нагадаємо, вакциновані українці старше 60 років отримають від держави безоплатний смартфон та пільговий тариф.

Додамо, 19 грудня 2021 року стартувала програма "єПідтримка". Тисячу гривень від держави може отримати кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат, використати який можна на подорожі, книги, культурно-спортивні заходи. А з 24 січня вакциновані українці від 60 років можуть на "тисячу Зеленського" придбати ліки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.