Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 20 травня 2022, 16:32

На Львівщині за тиждень здали в оренду 300 гектарів сільськогосподарської землі

земельна ділянка

Минулого тижня в області уклали та зареєстрували договори оренди землі площею понад 300 га. 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

За період 9-16 травня на території області в умовах воєнного стану уклали та зареєстрували договори оренди землі щодо 87 сільськогосподарських ділянок площею понад 300 га.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, найбільше передала в оренду та зареєструвала договори щодо 72 ділянок, площею понад 230 га, Новокалинівська ОТГ.

"7 квітня набрав чинності ЗУ від 24.03.2022, який спростив процедуру передачі в користування земель сільськогосподарського призначення без проведення земельних аукціонів. Відтак, закликаємо аграріїв звертатися до місцевих громад задля залучення додаткових земель до сільськогосподарського обробітку, щоб збільшити обсяги валового виробництва" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Загалом за період воєнного стану в області:

- органи місцевого самоврядування передали в оренду 110 ділянок, площею понад 560 га;

- постійний користувач передав в оренду 1 ділянку, площею 23 га;

- між аграріями передали право користування щодо 651 ділянки на площу понад 645 га.

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.