Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Rolls-Royce

Sotheby’s

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 13:45

Андрій Данилко продає авто Фредді Мерк'юрі заради реабілітаційного центру у Винниках

Rolls-Royce

Андрій Данилко виставив на аукціон Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі, щоб перерахувати кошти на будівництво реабілітаційного центру у Винниках.

Про це повідомляє видання Фокус.

Український співак та продюсер Андрій Данилко виставив на аукціон у Лондоні Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року, який належав вокалісту Queen Фредді Мерк'юрі і який Данилко придбав ще у 2013 році.

За словами Данилка, через труднощі з розмитненням, він так й не зміг ввести авто в Україну й був змушений платити за паркування машини у Лондоні.

Rolls-Royce Silver Shadow випускали з 1965 до 1980 року. Авто Фредді Мерк'юрі пофарбовано в сріблястий колір, а його салон оздоблений шкірою та деревом. Комплектація включає кондиціонер, круїз-контроль, електросклопідіймачі та магнітолу Sharp. Пробіг складає близько 100 тис. км, також збережено оригінальні документи на машину та чеки зі СТО, де вказано її власника.

Отримані за Rolls-Royce кошти перерахують на потреби клініки протезування та реабілітації Superhumans Center, яка має запрацювати на базі Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, що у Винниках, на початку 2023 року.

Зазначимо, Superhumans Center – сучасний реабілітаційний центр, що займатиме площу 7,7 тис. м² госпіталю ім. Юрія Липи. Передбачається, що щороку центр зможе приймати до 3000 пацієнтів.

Керівниками фонду і власниками реабілітаційного центру є власник найбільшого українського порту TIS та партнер-засновник української інвестиційної компанії SD Capital Андрій Ставніцер, член наглядової ради TIS Філіп Грушко та колишня директорка фонду Олени Пінчук, а з 2014 року очільниця проєкту Віктора й Олени Пінчуків "Медсанбат" Ольга Руднєва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.