Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

комісія

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 16 лютого 2024, 10:37

На Львівщині планують створити нові реабілітаційні об'єкти для ветеранів, військових і їх сімей

комісія

Кошти на виконання програми планують виділити з перехідних залишків бюджету 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 15 лютого, на засіданні постійної комісії з питань молоді та спорту представники департаменту фінансів Львівської обласної військової адміністрації повідомили, що бюджеті на 2024 рік не передбачено видатків на реалізацію Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021 – 2025 роки.

Кошти на виконання програми планують виділити з перехідних залишків бюджету 2023 року. Для цього у Львівській ОВА розглянуть чотири запити від Управління молоді та спорту Львівської ОВА на суму близько 37 млн грн.

"Це створення спільно з Львівським національним медичним університетом Центру розвитку ветеранського спорту, створення мультифункційного майданчика зі спеціалізованим тренажерним обладнанням для осіб з верхньою і нижньою ампутацією кінцівок у Великому Любліні, два реабілітаційні об'єкти для ветеранів, військових і їх сімей на базі Університету фізичної культури та на базі Міністерства оборони України" – сказав начальник управління Роман Хімяк.

Загалом, за інформацією департаменту фінансів, сума перехідних залишків складає близько 500 млн грн. З них 153 млн грн. є коштами перевиконання обласного бюджету.

На фінансування молодіжних житлових кредитів з різних джерел цьогоріч планують акумулювати кошти у сумі близько 1 млн грн. З них 518 тис. грн це кошти перехідних залишків, 215 тис. грн – погашення попередніх кредитів.

Проєкти погодження цих видатків депутати розглянуть на сесії обласної ради.

"Погодили виділення коштів на програму молодіжного кредитування. Щоби програма продовжувала працювати, щоби ми змогли виділити хоча б один кредит. Є багато заявників, у декого підходять кінцеві терміни.  Якщо будуть вільні залишки, то зрозуміло, що їх потрібно давати на реабілітацію наших військовослужбовців і всім, хто потребує реабілітації" – наголосила заступник голови постійної комісії Катерина Кеньо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.