Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло для переселенців

loda.gov.ua

Четвер, 2 лютого 2023, 11:53

На Львівщині облаштують нове модульне містечко для переселенців

житло для переселенців

Нове модульне містечко знаходитиметься у місті Соснівка Червоноградського району.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У місті Соснівка Червоноградського району, поблизу міської лікарні, облаштують модульне містечко для вимушених переселенців.

Перші два модульні будинки вже доставлені у Соснівку, ще чотири надійдуть найближчим часом.

"Модульне житло дуже компактне. Воно розраховане на 4 особи: тут є два двоповерхові ліжка, обігрівач, постільна білизна, жалюзі на вікнах. А саме містечко складатиметься з будинків для проживання, сантехнічних будинків та харчоблоків. Станом на сьогодні розроблена комплексна схема розміщення тимчасових споруд, згідно з якою заплановано розмістити 50 будинків. Схема розроблена ліцензійним проєктантом, погоджена головним архітектором та затверджена міським головою" – зазначили в Червоноградській РВА.

Цей проєкт вдалось реалізувати за підтримки компанії Green Planet Energy eG, а профінансовано проєктом "Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України", який реалізовує GIZ Ukraine.

Зазначимо, станом на грудень 2022 року на території Львівської області офіційно зареєстрували 257 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Додамо, також під житло для 225 переселенців переобладнали гуртожиток Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу. Загалом з обласного бюджету на ремонт закладів для тимчасового проживання переселенців виділили понад 42 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.