Зміст статті

3 липня 2023Марія Магомета

Mirror у Львові

Міжнародна виставка "Mirror" у Львівському палаці мистецтв.

У Львівському палаці мистецтв відкрилась виставка творів мистецтва "Mirror", що експонуватиметься до 26 липня.

На міжнародній виставці "Mirror" представлено 60 полотен художників з України, Туреччини, США, Швейцарії, Данії та Іспанії.

Під час відкриття виставки у Львівському палаці мистецтв йшла мова про підтримку України закордонними мистцями.

"Нині Україну підтримує чимало людей з усього світу, зокрема нас підтримують, нам співчувають митці з усього світу. І це можна побачити з експозиції "Miror". Учасники цієї виставки, переважно, молоді митці, які показують своє Зображення світу, як вони сприймають світ, як вони сприймають Україну, а також те, що вони хочуть нам сказати", – зазначила під час відкриття заступниця директора Львівського палацу мистецтв Ольга Луковська.

Голова Львівської організації Національної спілки художників України Ігор Гавришкевич особливо подякував ініціаторам виставки з Туреччини.

"Картини здебільшого великих розмірів. Вони так швидко подорожують світом тому, що їх оцифрували. Інакше їх не можна пересувати так швидко. Ще нещодавно ця виставка була в Києві, де й виникла ідея привезти ці картини до Львова. Ініціатором пересування виставки цілим світом став громадянин Туреччини. З цими картинами він був вже в США, Данії та Іспанії. І якщо пройти біля кожної картини, то можна побачити те, як молоді художники світу живуть Україною", – наголосив він.

Міжнародна виставка "Mirror" триватиме у Львівському палаці мистецтв до 26 липня.

Автор: Марія Магомета

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.