Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 26 липня 2023, 15:02

На Львівщині погодили збільшити межі двох заказників

Львівщина

Депутати облради підтримали зміну меж ландшафтних заказників місцевого значення "Моршинський" і "Бориславський".

Вчора, 25 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про зміну меж ландшафтних заказників місцевого значення "Моршинський" і "Бориславський".

Зокрема, до складу заказника "Моршинський" включили земельні ділянки, загальною площею 43,7 га, розташовані у Лисовицькому лісництві філії "Стрийське лісове господарство" підприємства "Ліси України".

Як пояснили в облраді, це рішення сприятиме збереженню рідкісних видів флори і фауни, занесених у Червону книгу України, розширенню природно-заповідної території для збереження старовікових лісів, врегулює діяльність із надрокористування.

Щодо заказника "Бориславський", то до нього увійшли 68 га, що розташовані в Бориславському лісництві філії "Дрогобицьке лісове господарство".

"Зміна меж ландшафтного заказника "Бориславський" забезпечить оптимізацію його природоохоронних та екостабілізаційних функцій та дасть змогу здійснювати геологічне вивчення території" – йдеться у тексті рішення.

Зазначимо, рішення про зміну меж цих ландшафтних заказників у червні цього року погодила комісія з питань екології Львівської облради. 

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи. У березні цього року депутати облради підтримали створення трьох нових заповідників на території Львова, Львівського та Самбірського районів, натомість у квітні 2021 року вони дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.