Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дрон

Середа, 23 серпня 2023, 14:10

Львівські депутати підримуватимуть винахідників іноваційних дронів

дрон

Депутати затвердили програму підтримки винаходів подвійного призначення у Львівській МТГ.

Сьогодні, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму підтримки винаходів подвійного призначення (БПЛА, зокрема ударних, розвідувальних та інших дронів) у Львівській МТГ.

"За" проголосували 49 депутатів.

Згідно з програмою, йдеться про створення умов та можливостей розвитку інноваційних винаходів, підтримки технологічного малого, середнього бізнесу та підвищення обороноздатності країни на території Львівської громади.

"Програма підтримки винаходів подвійного призначення (БПЛА, зокрема ударних, розвідувальних та інших дронів) у Львівській МТГ є важливим інструментом для створення можливостей розвитку інноваційних процесів та доступу винахідників до створення, прототипування власних ідей з подальшою їх комерціалізацією" – йдеться у тексті ухвали. 

У рамках програми передбачено провести такі заходи:

- надання безповоротної фінансової допомоги на реалізацію проєктів подвійного призначення (БПЛА, зокрема ударних, розвідувальних та інших дронів);

- вдосконалення освітніх програм для розвитку технологічних стартапів у середніх спеціальних закладах та закладах вищої освіти;

- проведення заходів з популяризації технологічних стартапів у Львівській міській територіальній громаді.

Програма фінансуватиметься з бюджету Львова. Наразі депутати доручили департаменту економічного розвитку Львівської міськради забезпечити її реалізацію.

Додамо, у липні цього року у Львові визначили пріоритетні напрямки здійснення видатків з бюджету Львова та обмежили фінансування непершочергових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.