Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна клінічна лікарня

Фб лікарні

Вівторок, 19 вересня 2023, 14:32

Облрада Львівщини підтримала реорганізацію патологоанатомічного бюро

Львівська обласна клінічна лікарня

Депутати погодили ліквідацію Львівського патологоанатомічного бюро шляхом приєднання його до Львівської обласної клінічної лікарні.

Сьогодні, 19 вересня, на сесії Львівської обласної ради депутати вирішили реорганізували Львівське обласне патологоанатомічного бюро шляхом приєднання до КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня".

"За" проголосували 55 депутатів.

Згідно з рішенням, Львівське обласне патологоанатомічне бюро на вул. Пекарська, 52 планують ліквідувати й приєднати до Львівської обласної клінічної лікарні, що на вул. Чернігівська, 7.

Працівників ліквідованої лікарні мають працевлаштувати в обласній клінічній лікарні, а усе майно патологоанатомічне бюро переходить у власність клінічної лікарні на вул. Чернігівська, 7.

У пояснювальній записці до проєкту рішення вказано, що таке об'єднання лікарень має покращити функціонування патологоанатомічної служби області, в тому числі проведення прижиттєвої і посмертної діагностики хвороб, забезпечення контролю за якістю клінічної діагностики та ефективністю лікувального процесу в закладах охорони здоров’я тощо.

"Припинення КНП ЛОР "Львівське обласне патологоанатомічне бюро" в результаті реорганізації шляхом приєднання до КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня" через приєднання до закладу охорони здоров’я, який включений до переліку закладів охорони здоров’я спроможної мережі госпітального округу Львівської області, наддасть можливість на відповідне покращення матеріально-технічної бази, а також отримання коштом програми державних гарантій медичного обслуговування населення додаткового фінансового ресурсу, що дозволить покращити якість медичної допомоги, через проведення прижиттєвої і посмертної діагностики хвороб, вивчення етіології, патогенезу і танатогенезу найбільш поширених недуг, забезпечення контролю за якістю клінічної діагностики та ефективністю лікувального процесу в закладах охорони здоров’я в рамках госпітального округу Львівської області" – йдеться у документі.

Зазначимо, у травні цього року в області завершили формування госпітального округу, а у квітні цього року комісія облради узгодила пропозиції до плану розвитку госпітального округу Львівщини.

Загалом до госпітального округу Львівщини включили 37 лікарень. 

Додамо, торік аудитори виявили втрати у Львівській обласній клінічній лікарні на 8,1 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.