Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 18 жовтня 2023, 16:01

Селу на території Пустомитівської ОТГ планують повернути історичну назву

Львівщина

Депутати на сесії розглянуть рішення про перейменування села Милошевичі.

Про це йдеться у проєкті рішення, підготовленому на розгляд сесії Львівської обласної ради.

На наступній сесії Львівської обласної ради депутати планують розглянути рішення про перейменування села Милошевичі Пустомитівської ОТГ Львівської області в село Милошовичі.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту, ініціатором перейменування виступила Пустомитівська міська рада, реагуючи на прохання місцевих мешканців повернути історичну назву і перейменувати їхнє село на Милошовичі.

Ще у червні відбулися громадські слухання щодо перейменування цього села, а в липні Пустомитівська міськрада ухвалила рішення про визнання доцільним перейменування села Милошевичі в село Милошовичі.

У разі прийняття цього рішення Львівською обласною радою, наступним кроком має бути рішення Верховної Ради України.

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті рекомендує, в рамках декомунізації, перейменувати Червоноград і село Червоне на Львівщині.

Додамо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.