Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дорожні знаки

Четвер, 2 листопада 2023, 12:51

Депутати вимагають впорядкувати дорожні знаки у Львові

дорожні знаки

Депутати звернулись до Львівської міськради з вимогою провести аналіз розміщення на вулицях необхідних дорожніх знаків та впорядкувати їх.

Сьогодні, 2 листопада, на сесії Львівської міської ради керівник фракції Європейська Солідарність Петро Адамик направив звернення до директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олега Забарила щодо необхідності впорядкування дорожніх знаків.

Йдеться про те, що на окремих вулицях дорожні знаки повинні бути демонтовані, оскільки вони не виконують свою інформаційно-регулювальну функцію.

"Наявність таких знаків лише вводить в оману водіїв та є формальною підставою задля притягнення їх до адміністративної відповідальності. Зокрема, йдеться про дорожні знаки обмеження швидкості руху, розташовані по вул. Зеленій зі сторони в’їзду до міста Львова. Правилами дорожнього руху у п. 12 визначено виключний перелік випадків, за настання яких вищезазначений дорожній знак може бути встановлений тимчасово чи постійно. Встановлення згаданих знаків обмеження швидкості руху на даній ділянці дороги було обумовлено наявністю блок-поста. Проте, станом на сьогодні цей блок-пост уже не функціонує. З огляду на це, дорожні знаки обмеження швидкості руху, розташовані по вул. Зеленій, не виконують жодну із функцій, а відтак є непотрібними" – йдеться у зверненні.

Як пояснив Адамик, проблема із розміщенням дорожніх знаків є актуальною на території всього міста. Зокрема, на вул. Тракт Глинянський рух транспорту через залізничний переїзд обмежується знаком заборони проїзду без зупинки, проте цей залізничний переїзд давно не функціонує.

"Переконаний, що такі випадки у нашому місті є непоодинокі. З огляду на це, звертаюся задля впорядкування дорожніх знаків у місті Львові та приєднаних громадах. Дане питання належить до компетенції міської влади, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 16 ЗУ "Про автомобільні дороги" вулиці і дороги міст та інших населених пунктів знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування і є комунальною власністю.

При цьому основними обов’язками органів місцевого самоврядування у частині управління функціонуванням і розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, в тому числі є організація будівництва, реконструкції, забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міст (п. 1 ч. 1 ст. 19 Закону).

З огляду на вищенаведене та керуючись нормами ст. 21 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад", ст. 49 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні", прошу провести аналіз розміщення на вулицях міста необхідних дорожніх знаків та впорядкувати їх, у тому числі розглянути можливість демонтажу згаданих у запиті непотрібних дорожніх знаків" – наголосив Адамик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.