Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Леокарт

Четвер, 16 листопада 2023, 11:07

У Львові запровадять два типи транспортних карток Леокарт

Леокарт

Пасажири зможуть придбати персоналізовану або анонімну карту.

Про це вчора під час брифінгу повідомив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк.

За його словами у Львові закупили майже 600 тисяч карток "Леокарт" для всіх категорій населення. Ії поділили на два типи: персоналізовану та анонімну.

"Персоналізована карта (фіолетового кольору) – це та, яку має пільговик, школяр та студент. Крім того, будь-який мешканець Львова має право купити таку персоніфіковану карту не пільгову, для того, щоб мати свій особистий профіль. Інша загальна карта (червоного кольору) – це звичайна анонімна карта, яку можна придбати у пунктах продажу без внесення даних" – пояснив Микола Власюк.

Різниця у тому, що пасажир, який загубить персоналізовану карту Леокарт, зможе перепідв'язати профіль та відновити депозит і гаманець. У власників загальної анонімної карти такої можливості не буде.

"Анонімна карта не підв'язана під прізвище, тому людина не зможе довести, що саме вона загубила цю карту. Наприклад, хтось може знайти карточку, на балансі якої є гроші, він прийде до нас і попросить перекинути кошти на свій гаманець. Ми не можемо цього зробити, якщо людина не ідентифікує, що це саме її карта" – додав Микола Власюк.

Для оформлення не пільгової персоніфікованої карти потрібно попередньо зареєструватися у електронну чергу за номером 0 800 303 007  та подати паспорт і ідентифікаційний код. Зараз діє 6 пунктів видачі таких карток, а також у центрі обслуговування пасажирів на вул.Горбачевського, 10.

Для львів'ян пільгової категорії карта безкоштовна, для всіх інших пасажирів її вартість – 60 гривень. Тобто, пільговики, які не є мешканцями міста, а також, за рішенням виконкому, усі школярі та студенти повинні придбати цю карту за 60 грн. Цю суму потрібно оплатити лише разово при покупці Леокарт, а згодом лише поповнювати баланс для оплати проїзду.

Нагадаємо, у Львові вартість проїзду у всьому громадському транспорті планують підняти до 20 гривень. 8 листопада виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. З впровадженням е-квитка скасують місячні абонементи у трамваях та тролебусах 

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.