Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 15 грудня 2023, 10:30

У Львові дітям загиблих від ракетних ударів щорічно виплачуватимуть по 30 тисяч гривень

Львівська міськрада

Неповнолітні діти, батьки яких загинули від ракетних ударів РФ по Львову, щорічно отримуватимуть від Львівської міськради 30 тисяч гривень

Вчора, 14 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму соціального захисту дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів зі сторони країни-агресора РФ.

"За" проголосували 46 депутатів.

Згідно з програмою, діти, які втратили одного з батьків через російські ракетні удари по Львову, щорічно отримуватимуть одноразову допомогу з міського бюджету Львова в розмірі 30 тисяч гривень кожній дитині. Така допомога виплачуватиметься до досягнення дитиною повноліття.

Станом на сьогодні у Львівській громаді мешкає 10 дітей цієї категорії: усі вони отримуватимуть щорічну адресну допомогу у 30 000 грн, що передбачає виділення з міського бюджету 300 тисяч гривень щорічно.

Ця програма запрацює з 2024 року. Щоб отримати допомогу, представник дитини має подати до управління соціального захисту пакет документів. 

Нагадаємо, раніше у Львові прийняли програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали важку інвалідність внаслідок війни. Щороку місто надаватиме 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення такої дитини – до досягнення її повноліття. Перші 204 дитини вже отримали таку допомогу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.