Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 30 січня 2024, 12:41

У Львові планують підтримати талановитих та перспективних митців

Львів

У Львівській міськраді напрацювали ухвалу про підтримку мистецької та експозиційної діяльності у місті, що фінансуватиметься з бюджету Львова.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 26 січня 2024 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про підтримку мистецької та експозиційної діяльності у Львівській МТГ.

Ухвалою пропонують затвердити дві програми – Програму підтримки мистецьких та експозиційних проєктів у Львівській МТГ та Програму грантової підтримки талановитих та перспективних митців на здійснення творчої діяльності у Львівській МТГ, які передбачають комплекс заходів скерованих на розвиток Львова як середовища, комфортного для професійної мистецької діяльності, реалізації проєктів у сфері візуального мистецтва та створення нових експозиційних просторів.

Згідно з документом, Програма підтримки мистецьких та експозиційних проєктів охоплює такі пункти:

- організація та проведення конкурсу для визначення організацій (установ, закладів, комунальних підприємств), громадських організацій, благодійних фондів та творчих спілок культурно-мистецького спрямування, які отримуватимуть фінансову підтримку за кошт бюджету Львівської МТГ на реалізацію проєктів;

- здійснення поточного контролю за реалізацією проєктів організаціями (установами, закладами, комунальними підприємствами), громадськими організаціями, благодійними фондами культурно-мистецького спрямування, творчими спілками, які отримали фінансування з бюджету Львівської МТГ, з метою визначення відповідності вимогам цієї Програми;

- аналіз і моніторинг реалізованих проєктів з метою ефективного планування та використання у майбутньому коштів бюджету Львівської МТГ;

Натомість метою та завданням Програми грантової підтримки талановитих та перспективних митців на здійснення творчої діяльності у Львівській МТГ є:

- підтримка розвитку культурно-мистецьких ініціатив, впровадження інноваційних методів роботи у галузі мистецтва, заохочення мистецьких ініціатив у сфері візуального мистецтва (архітектура, скульптура, живопис, графіка, фотографія, декоративно-прикладне мистецтво тощо), дизайну, реставрації творів мистецтва, створення експозицій, виставок, перформансів, інсталяцій у Львівській МТГ;

- грантова підтримка митців Львівської МТГ, які проявляють професіоналізм, ініціативність, творчість та інноваційність у роботі, здійснюють систематичну, результативну й суспільно значущу роботу у галузі культури, провадять активну культурну дипломатію через мистецтво, створюють твори мистецтва, які є живою рефлексією на актуальні суспільні та культурні явища. 

Додамо, у 2023 році на проведення загальноміських заходів та іміджевих фестивалів у місті передбачили 4,9 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.