Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сихів

lv.dsns.gov.ua

Вівторок, 6 лютого 2024, 10:56

На Сихові в будинках замінили майже усі вибиті після ракетного удару вікна

Сихів

Вже замінено вікна орієнтовно у 450 квартирах, що становить 97% від загальної кількості квартир.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.
 
На сьогодні 97% вікон у будинках на Сихові, які були пошкоджені після ракетного обстрілу торік 29 січня, вже відновили. Також до кінця тижня планують завершити встановлення вікон у місцях загального користування.
 
За інформацією районної адміністрації, у квартирах мешканці відновлюють вікна і двері самостійно, а місто виділяє компенсацію за ці роботи. Натомість вікна у місцях загального користування відновлює благодійна організація.

Так, вже зареєстровано 357 заяв мешканців на отримання матеріальної допомоги по відшкодуванню за заміну вікон та дверей. 352 з них опрацьовані районною адміністрацією та скеровано пакети документів в управління соціального захисту. Відтак, за інформацією управління соцзахисту станом на 1 лютого 2024 р відшкодування отримали:

–       23 квартири за вікна на загальну суму 6 млн 440 грн

–       33 квартири за двері на суму 257 тис. 240 грн.

"Вже замінено вікна орієнтовно у 450 квартирах, що становить 97% від загальної кількості квартир, де вікна потребували заміни (без лоджій). Натомість у місцях загального користування, має бути замінено 350 вікон. Ці роботи проводяться за кошти благодійної організації Фонд The Howard G. Buffett Foundation. Станом на 1 лютого було завезено 343 вікна (98%), з них встановлено 301 (86%). Зокрема за адресами вул. Хоткевича, 28, 40, 42, 44, 54, 56, 58, 60, Чукаріна, 1б. До кінця тижня планують завершити встановлення цих вікон" – повідомили у Сихівській районній адміністрації.

За інформацією Сихівської районної адміністрації, внаслідок ракетного удару 29 грудня 2023 р на Сихові зазнали пошкоджень 30 багатоповерхових житлових будинків, в основному на вул. Хоткевича і Чукаріна. У цих будинках є 2538 квартир, і у 575 з них виявлено вибиті вікна - орієнтовно 2018 вікон у квартирах, на сходових клітках та лоджіях, та пошкоджено 110 вхідних дверей.

Нагадаємо, з резервного фонду бюджету міста виділили 30 млн грн на компенсації для мешканців будинків, постраждалих від ракетного обстрілу 29 грудня та 1 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.