Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

lv.dsns.gov.ua

Четвер, 4 січня 2024, 15:15

У Львівській міськраді виділили 30 мільйонів гривень на вікна та двері у пошкоджених ракетою будинках

Львів

З резервного фонду бюджету міста виділили 30 млн грн на компенсації для мешканців будинків, постраждалих від ракетного обстрілу 29 грудня та 1 січня.

Таке рішення вони прийняли сьогодні під час засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради.

Депутати погодили виділити додаткових 30 млн грн на компенсації для мешканців будинків, постраждалих від ракетного обстрілу 29 грудня та 1 січня

Йдеться про кошти з резервного фонду бюджету міста на відновлення вибитих вікон і дверей. За кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері – 8 тисяч.

Нагадаємо, раніше Львівська міськрада планувала виділити 35 млн грн на компенсації мешканцям постраждалих будинків на Сихові. 29 грудня російські окупанти атакували Львівщину 14 дронами Shahed та 15 ракетами. За інформацією ДСНС, кількість постраждалих зросла до 24 людей, були пошкоджені близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок),  в яких вибило більше 2 тисяч вікон.

А 2 січня, депутати погодили порядок компенсацій для мешканців будинків, які постраждали від російського обстрілу 1 січня.

Зазначимо, зранку 1 січня Львівську область атакували ворожі безпілотники. Внаслідок влучання уламків БпЛА виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогорща у Львові. Будівля зруйнована повністю.

Також через падіння уламків "шахеда" у Дублянах зруйновані дах на площі 600 м² та перекриття на площі 120 м², знищені 5 вікон у будинку, де розміщений факультет землевпорядкування і туризму Львівського національного університету природокористування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.