Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

черги на кордоні

Середа, 21 лютого 2024, 12:11

На в'їзд в Україну з боку Польщі очікують понад 2500 вантажівок

черги на кордоні

Найбільші черги зафіксували навпроти пунктів пропуску "Краківець", "Ягодин" та "Рава-Руська".

Про це повідомляє Українська правда.

Станом на сьогодні, 21 лютого, через блокування руху на кордоні з Україною польськими фермерами, на в’їзд із Польщі в Україну очікують приблизно 2500 вантажівок.

"Польські фермери, як і раніше, блокують 6 напрямків, 6 пунктів пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець". Сьогодні сукупно на цих шести напрямках на території Польщі в бік України очікували перетину кордону в бік нашої держави десь 2500 вантажівок. Найбільше – навпроти "Краківця", "Ягодин" та "Рави-Руської" – заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, станом на зараз, на відміну від вчора, для легкових автомобілів та автобусів рух вільний в обох напрямках, а вантажівки польські аграрії пропускають на різних напрямках по 1-3 машині за годину в обох напрямках, за винятком пунктів пропуску "Шегині" та "Ягодин" – тут проїзд повністю заблокований.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин". Зазначимо, у "Медиці" блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Також 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", а вчора вони перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

Крім цього, 20 лютого польські фермери перекрили рух для усіх видів транспорту у пунктах пропуску "Долгобичув – Угринів", "Зосін – Устилуг" та "Гребенне – Рава-Руська".

Додамо, Генеральна консулка Польщі у Львові назвала дії поляків на кордоні ганебними та вибачилася перед українцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.