Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

Четвер, 22 лютого 2024, 12:45

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на кордоні з Україною

пункт пропуску з Польщею

Йдеться про пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Про це повідомляє Українська правда.

Станом на сьогодні, 22 лютого, через блокування руху на кордоні з Україною польськими фермерами, на в’їзд із Польщі в Україну очікують 2450 вантажівок.

"За інформацією, яку ми маємо від польських колег, сукупно на всіх шести напрямках на території Польщі в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави 2450 вантажівок. Найбільше – навпроти пунктів пропуску Краківець, Рава-Руська та Шегині" – заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

Йдеться про пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

За його словами, наразі спостерігається суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажівками.

"До прикладу, по Шегинях за вчора кордон перетнуло лише 60 вантажівок – 40 в бік України і 20 в бік Польщі. У напрямку Ягодин – це 70 вантажівок, які перетнули кордон в бік України, і жодна вантажівка не перетнула кордон в бік Польщі. Фактично польські фермери не пропускають жодну вантажівку, яка слідує через Ягодин з України в Польщу. За годину пропускають по кілька вантажівок на всіх напрямках, як у бік України, так і в бік Польщі. Однак це не інтенсивний рух" – пояснив Андрій Демченко.

Водночас рух легкових авто та автобусів польські фермери наразі не блокують. 

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин". Зазначимо, у "Медиці" блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Також 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", а вчора вони перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

Крім цього, 20 лютого польські фермери перекрили рух для усіх видів транспорту у пунктах пропуску "Долгобичув – Угринів", "Зосін – Устилуг" та "Гребенне – Рава-Руська".

Додамо, Генеральна консулка Польщі у Львові назвала дії поляків на кордоні ганебними та вибачилася перед українцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.