Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво

ФБ Львів.Містобудування

П'ятниця, 23 лютого 2024, 14:21

У Львові на території колишнього лакофарбного заводу почали незаконне будівництво

будівництво

Замовник не доопрацював проект, який ДАБК повернули йому ще минулого року, натомість розпочав будівництво.

Про це повідомляють на сторінці "Львів. Містобудування" у Facebook.
 
На вулиці Хімічній, 4 тривають незаконні будівельні роботи. Це територія колишнього лакофарбового заводу. Міська інспекція Держархбудконтролю (ДАБК) вже задокументувала цей факт та скерувала справу до обласної прокуратури.
 
"Ще у жовтні минулого року власник приміщення за цією адресою заявляв про наміри зробити капремонт. Принаймні саме такі роботи задекларувало ТЗОВ "Європрінт" у документах, коли звернулося до ДАБК за дозволом про початок виконання будівельних робіт. Проте тоді власник не надав важливих для цього документів і проігнорував ще низку вимог" – йдеться у повідомленні.
 
Тож інспектори ДАБК повернули йому документи на доопрацювання. Замовник нічого не доопрацював. Натомість розпочав будівництво.
 
"Тимчасова відсутність повноважень міської ДАБК наглядати та перевіряти об'єкти будівництва під час воєнного стану ще не означає, що нечисті на руку забудовники уникатимуть відповідальності. Постанова Кабміну України № 303 від 13 березня 2022 року тимчасово позбавила нас права здійснювати перевірки об'єктів будівництва. Втім ми зібрали достатньо доказів для прокуратури, які засвідчують, що за адресою вул. Хімічна, 4 триває незаконне будівництво" – зазначили у міській інспекції ДАБК.
 
 
За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Європрінт" засноване у Львові майже 30 років тому та займається оптовою торгівлею хімічними продуктами. Власниками фірми є мешканці Брюховичів Любов Грицишин та Іван Гриник, яким також належать кілька львівських будівельних компаній.

Зазначимо також, що Любов Грицишин є власницею компанії, якій у 2020 році міськрада дозволила замість офісного центру на вул. Шота Руставелі, 7 збудувати 8-поверховий готель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.