Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка дерев

ФБ Зубача

Вівторок, 5 березня 2024, 10:17

Фестівська Квітка незаконно вирубувала дерева у Брюховичах

вирубка дерев

Компанія, що належить "Холдингу емоцій !Фест", отримала дозвіл на зрізання двох дерев, натомість вона зрубала 40 дерев та спалила здорові сосни.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

На вул. Лікарській, 12 у Брюховичах забудовник самовільно зрізав майже чотири десятки дерев. Йдеться про комунальну ділянку, яку орендує ТзОВ "Інтерміськбуд", а забудовує компанія під назвою "Квітка".

Дозвіл на оренду цій фірмі надала ще Брюховицька селищна рада. Забудовник має дозвільні документи на будівництво, але ніхто не давав дозволу вирізати на міській ділянці усі дерева.

За словами Зубача, на початку року ТзОВ взяло дозвіл в управління екології на зрізання двох дерев та відшкодувало за них 15 тисяч гривень. Але під зрізку потрапили ще 37 дерев. Тому далі були різні комісії, поліція, протоколи і адмінштраф на 200 тисяч гривень. 
 

"Та справжнє зухвальство сталося просто сьогодні, коли разом з іншими працівниками Львівської міськради ми під’їхали на вул. Лікарську до майбутнього житлового комплексу з голосною назвою "Під зорями". Перше, що почули, – на ділянці активно різали бензопили. Недовго ми йшли на звук. І тут, як каже карний кодекс, всіх впіймали на гарячому. Частина робітників різала сосни та граби. Діаметром понад 60 см. Поруч – на купі розкрижовані дерева. А також – багаття! Так замітали сліди…" – написав Любомир Зубач.

Працівники міськради викликали поліцію і зафіксували незаконні роботи, склали відповідні протоколи на керівника фірми.

"Як символічно. Компанія "Квітка" знищує все живе. Прикро від ситуації, бо цей забудовник точно знає: на ділянці комунальної власності заборонено самовільно зрізати чи навіть кронувати дерева. Але власноруч зухвало перетворює свій новий проєкт "Під зорями" на забудову, яка, може, й буде під зорями, але точно без дерев та із суцільними пеньками" – додав Любомир Зубач.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Інтерміськбуд" зареєстроване у Львові з 2003 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Фірма належить львів'янці Людмилі Косенко та іншій будфірмі – ТзОВ "Майстерня будинків "Квітка" (також володіє будкомпанією "Квітка"), власниками якої є ТзОВ "Холдинг емоцій "!Фест" та львів'янин Назар Городецький.

Будкомпанія "Квітка" також належить ТзОВ "Майстерня будинків "Квітка"

Назар Городецький працював помічником народного депутата від Партії Регіонів Володимира Зубика. Раніше разом з "Холдингом емоцій "!Фест" Городецький розвивав кав'ярню "Львівська копальня кави".

ТзОВ "Холдинг емоцій "!Фест" зареєстрований з 2011 року у Львові, займається діяльністю ресторанів, наданням послуг мобільного харчування. Кінцевими власниками компанії є львівські ресторатори Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов. Директором підприємства є депутатка Львівської районної ради від Голосу Ірина Мартин.

Нагадаємо, нещодавно у Брюховичах забудовник намагався спустити озеро і затопив городи мешканців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.