Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проект

візуалізація

Вівторок, 5 березня 2024, 13:52

Біля ТРЦ Victoria Gardens збудують житловий будинок зі скейт-парком та укриттям на 800 людей

проект

На вул. Трускавецькій, 11-а планують збудувати 10 поверховий житловий будинок та 2-рівневий підземний паркінг з укриттям.

У п'ятницю, 1 березня, на засіданні архітектурно-містобудівної ради обговорювали проєкт будівництва житлово-громадського комплексу з підземним паркінгом, з вбудованими торговими, офісними приміщеннями та трансформаторною підстанцією зі знесенням існуючої будівлі.

Дозвіл на будівництво виконком міськради видав ще у 2020 році, однак забудовника змусили переробити проект, тому що він не пройшов містобудівну раду. Будівництво вестимуть на комунальній земельній ділянці. Зараз тут розташована автостоянка. 

Тут планують збудувати 8-10 поверховий житловий будинок, 2-рівневий підземний паркінг з укриттям. На першому поверсі розмістять торгові площі, а на другому – офіси. На інших поверхах буде житло. Поруч облаштують скейт-парк для обслуговування мешканців району. На сусідній ділянці проектований архів міста.

"Досягнуто згоди, що замовник під час будівництва 2-рівневого підземного паркінгу, віддає другий рівень на потреби міста з метою облаштування укриття. Воно має площу 420 квадратів, що може забезпечити перебування 500-800 мешканців району"  – пояснив розробник проекту.

Крім цього, забудовник повинен віддати міськраді ще понад 500 метрів квадратних другого поверху будівлі для забезпечення потреб закладу "Княжий", який зараз займає приміщення дитячого садочку поблизу.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Аметрин" зареєстроване з 2015 року у Львові, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власниками фірми є львів'яни Володимир Артемович та його син Ігор Артемович, а у переліку засновників фірми є також мешканець Житомирської області Віктор Перець та ПАТ "Холдингова компанія "Еко-Дім" (Львів), власником якої також є Володимир Артемович.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.