У Служби автомобільних доріг нема коштів на знаки для обмеження в'їзду вантажівок до Львова

Четвер, 7 березня 2024, 15:17

Служба автомобільних доріг Львівщини не виділила коштів на встановлення навколо Львова дорожніх знаків для обмеження в'їзду вантажівок.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит депутата міськради Львова, керівника фракції Європейська Солідарність Петра Адамика від 9 лютого 2024 року щодо обмеження в’їзду великогабаритного транспорту в місто.

Львівська міськрада ще у січні 2022 року вирішила встановити 18 дорожніх знаків для обмеження в'їзду до Львова великогабаритного транспорту, а замовником із виготовлення та встановлення цих знаків стала Служба автомобільних доріг у Львівській області.

Однак ще в листопаді 2023 року у Службі автомобільних доріг Львівщини заявили, що коштів на виготовлення та встановлення цих знаків у них не має.

"Замовником із виготовлення та встановлення знаків є Служба автомобільних доріг у Львівській області. Відповідного листа щодо встановлення інформаційних дорожніх знаків додатково скеровано на адресу керівника Служби.

Отримано відповідь від Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області листом від 09.11.2023 де зазначено, що фінансування на виготовлення та встановлення інформаційних панно відсутнє" – йдеться у відповіді на запит.

Також, як наголосили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради, встановлення інформаційних знаків належить до повноважень Служби автомобільних доріг Львівщини, тому у бюджеті Львівської МТГ на 2024 рік не передбачили жодних коштів на їхнє встановлення. 

Нагадаємо, раніше Львівська міськрада для обмеження в'їзду у місто великогабаритного транспорту вирішила встановити навколо Львова 18 дорожніх знаків.

Додамо, у вересні 2023 року Рада оборони Львівщини прийняла рішення обмежити рух великогабаритного транспорту вночі під час повітряної тривоги.

Мітки: вантажівка, великогабаритний транспорт, дорожні знаки, запит, новини львова, служба автомобільних доріг