Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

світлофори на вул. Княгині Ольги

Фб ЛКП "Львівавтодор"

Середа, 13 березня 2024, 14:15

Львівавтодор вчетверте змінить роботу світлофорів на вулиці Княгині Ольги

світлофори на вул. Княгині Ольги

Цього разу світлофори через трамвайну колію на вул. Княгині Ольги обладнають звуковими сигналами для незрячих.

Про це повідомляє ЛКП "Львівавтодор" на своїй сторінці у Facebook.

Світлофори на вул. Княгині Ольги, 100 у Львові, що біля житлового комплексу "Добра оселя", доукомплектують додатковим пристроєм звукової сигналізації, щоб зробити їх доступними для людей з порушеннями зору.

Наразі світлофорний об’єкт на вул. Княгині Ольги, 100 оснащений звуковими сигналами для переходів через смуги руху. Звукові оповіщувачі для незрячих вмикаються одночасно з увімкненням сигналу світлофора, що дозволяє рух пішоходів.

Згідно зі змінами, тут планують:

- облаштувати на пішохідних переходах біля ЖК "Добра оселя" та з протилежного боку вулиці тактильну плитку для попередження людей з порушеннями зору про небезпеку;

- збільшити гучність існуючої системи звукового оповіщення на переходах через проїзну частину;

- облаштувати озвучення для переходу через трамвайні колії.

"Разом з Львівською обласною організацією УТОС оберемо звуковий сигнал, який відрізнятиметься від сигналу, що сповіщає про ввімкнення зеленого світла через проїзні частини. Таке рішення прийняли для того, щоб уникнути ситуацій, коли працюючий метроном через трамвайні колії буде сприйматись, як дозвільний сигнал для переходу проїзної частини" – зазначив начальник відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху ЛКП "Львівавтодор" Тарас Мазур.

Нагадаємо, 16 лютого у Львові на вул. Княгині Ольги змінили роботу світлофорів на пішохідних переходах. А вже 22 лютого пішохідний перехід на вул. Княгині Ольги поділили на три різноколірні зони.

Натомість 28 лютого у ЛКП "Львівавтодор" вирішили демонтувати 2 пішохідні кнопки через трамвайну колію, які встановили попереднього тижня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.