Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

dpsu.gov.ua

Четвер, 21 березня 2024, 10:49

Польські фермери розблокували пункт пропуску Шегині

пункт пропуску

Станом на сьогодні заблокованими для вантажівок залишаються чотири пункти пропуску з Польщею.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні, 21 березня, польські фермери припинили блокувати рух вантажівок у пункті пропуску "Шегині – Медика".

"Інформацію про це українські прикордонники отримали близько 21.30 напередодні від представників Прикордонної варти Польщі. Ними зазначалося, що польські фермери завершили блокування руху вантажних транспортних засобів на вʼїзд в Польщу та виїзд. Тож оформлення цієї категорії транспорту почало здійснюватися в звичному порядку" – заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, наразі заблокованими для руху вантажівок залишаються 4 пункти пропуску – "Ягодин", "Устилуг", "Угринів" та "Рава-Руська".

Всього в чергах на 4 заблокованих напрямках на території Польщі, станом на ранок 21 березня, перебувають майже 850 вантажівок. Найбільше – навпроти "Ягодина" та "Рави-Руської". 

Нагадаємо, з 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду вантажівок у пунктах пропуску з Україною. Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Також 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", вони перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

Крім цього, 20 лютого польські фермери перекрили рух для усіх видів транспорту у пунктах пропуску "Долгобичув – Угринів", "Зосін – Устилуг" та "Гребенне – Рава-Руська".

Додамо, Генеральна консулка Польщі у Львові назвала дії поляків на кордоні ганебними та вибачилася перед українцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.