Львів'яни просять встановити пам'ятник Лонгину Цегельському

П'ятниця, 12 квітня 2024, 11:49

У місті зареєстрували електронну петицію з вимогою облаштувати громадський простір на розі вулиць Чупринки та Цегельського.

На порталі е-петицій Львівської міської ради ще 14 березня Марко Татомир зареєстрував петицію з вимогою облаштувати громадський простір на розі вулиць Чупринки та Цегельського з пам'ятником Лонгину Цегельському.

"Оголосити архітектурний конкурс на створення громадського простору на розі вулиць Чупринки та Цегельського зі встановленням пам'ятника (погруддя) Лонгину Цегельському" – йдеться у петиції.

Автор петиції пояснив, що Лонгин Цегельський – це видатний український політичний діяч, правник, дипломат, міністр внутрішніх справ ЗУНР, автор тексту акту Злуки. Навчався та проживав у Львові, а у 2025 році відзначатиметься 150-річчя від дня його народження.

"Наскільки мені відомо в Україні немає жодного його пам'ятника. Прохання реалізувати проєкт, по можливості уникаючи вирубування дерев невеликого існуючого скверу" – додав автор петиції.

Станом на сьогодні петиція зібрала 26 з 500 необхідних голосів.

Додамо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: вул Чупринки, громадський простір, електронна петиція, новини львова, пам'ятник