Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

Понеділок, 14 травня 2012, 13:17

Наметів, де безкоштовно вимірюватимуть тиск, цього року у Львові не буде

Наметів, де усім охочим безкоштовно виміряють артеріальний тиск з метою профілактики артеріальної гіпертензії, цього річ у Львові не буде. Про це сьогодні повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб.

"Щороку ми залучали спонсорів, щороку у цей час у центрі міста стояли чотири намети. Але цього року не вдалося це зреалізувати в силу того, що чим далі, тим менше спонсорів. Це - з одного боку. А з іншого, ми і так маємо достатньо велике навантаження у місті, це – підготовка до Євро. Тим не менше у кожній поліклініці будуть розміщені пункти вимірювання тиску", - сказав Володимир Зуб.

Зі слів Володимира Зуба, причиною 65% усіх смертей у Львові є серцево-судинні захворювання, а доволі часто їхньою передумовою є саме артеріальна гіпертензія. «Якщо ж говорити про молодий, працездатний вік, то це є домінуюча причина», сказав Володимир Зуб.

Нагадаємо, щороку в Україні від серцево-судинних захворювань помирає 160 тисяч осіб. Це більше ніж від сукупної кількості випадків смерті від всіх видів раку, туберкульозу, СНІДу.

В Україні 6 з 10 смертей спричинені саме серцево-судинними захворюваннями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.