Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус на Львівщині

Четвер, 9 липня 2020, 10:41

У Львові методом ІФА протестували понад 11 тисяч осіб

коронавірус на Львівщині

У Львові майже 12% людей, протестованих методом ІФА, мають антитіла до коронавірусу.

Про це повідомляє керівник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

Від початку карантину у Львові протестували методом ІФА 11019 осіб, з них 6413 — медичні працівники, 1535 — пацієнти, 3071 — контактні особи (тобто ті, які контактували з хворими).

Позитивний ІФА-тест був у 1312 осіб, з яких у 485 — виявили імуноглобуліни М, що може свідчити про гостру фазу захворювання, а в решти — імуноглобуліни G, що може свідчити про перенесене захворювання. В усіх, у кого виявили імуноглобуліни М, обов’язково відбирають ПЛР-аналізи.

Нагадаємо, за добу кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 119 – до 6681.

Нагадаємо, 6 липня  Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин, проте вже вчора  Львівська область знову увійшла в перелік областей, яким не рекомендують послаблювати карантин, а зі 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.