Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

П'ятниця, 26 червня 2020, 17:03

Майже 800 медиків Львівщини інфіковані Covid-19

швидка допомога

Станом на сьогодні у 796 працівників медичних закладів області виявили Covid-19.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З початку пандемії на Covid-19 у області інфікувались 796 медичних працівників, з яких 386 осіб вже одужали, а 5 – померли. У Львові за цей час інфікувались коронавірусом 316 медиків.

За словами керівника управління охорони здоров’я міськради Володимира Зуба, це лікарі, медичні сестри, лаборанти і адміністративні працівники, 30 з яких перебувають на стаціонарному лікуванні, 100 – на самоізоляції, а одна молодша медична сестра померла.

Сьогодні 185 медичних працівників, які захворіли на коронавірусну інфекцію, вже одужали й повернулись до роботи.

Наразі пацієнтів з підозрою на Covid-19 приймають 5 медичних закладів Львова. 

Зазначимо, сьогодні у області підтвердили 4836 випадків випадків зараження коронавірусом. Також наприкінці травня виконком передбачив виділення 10 тис грн премії 237 медикам, які надають допомогу пацієнтам, які поступають з підозрою на коронавірус, а 5 червня – 145 медикам.

Крім цього, з квітня Львівська міськрада виплатила додатково по 10 000 грн 13 лаборантам, які проводять тести на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції, а 10 квітня 237 працівників Львівської інфекційної лікарні отримали 10 тисяч гривень премії. 17 квітня лаборанти львівського медуніверситету, які проводять ПЛР-тести на коронавірус, також отримали по 10 тисяч премії, а наприкінці квітня – працівники 1-ї міської клінічної лікарні.

Додамо, раніше наголошувалося, що у Львові медиками, які контактуватимуть із хворими на коронавірус, виплатять надбавку до зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.