Влада знову намагається проштовхнути «вексельний» законопроект, ? нардеп

Вівторок, 2 липня 2013, 16:51

Після провальної спроби проштовхнути законопроект щодо реструктуризації бюджетної заборгованості за допомогою фінансових векселів, влада просуває «новий старий» проект закону.

Про це повідомив нардеп від "Батьківщини" Андрій Пишний, передає прес-служба "Батьківщини".

Пишний нагадав, що перша спроба внести зміни до Державного бюджету на 2013 рік щодо реструктуризації бюджетної заборгованості за допомогою фінансових векселів провалилася – відповідний законопроект № 2846 не було ухвалено під час голосування 14 травня цього року: «Проте влада не зупинилася на цьому і просуває «новий» старий» проект – № 2290а».

За його словами, новий проект закону має «декоративні відмінності від попереднього «вексельного» законопроекту № 2846: «Зокрема, він пропонує встановити строк обігу векселів до 5 років, з дохідністю, що не перевищує 5%. Але по суті це той самий законопроект, який несе в собі ті самі ризики для фінансової системи держави».

Андрій Пишний наголосив, що сьогодні стан державних фінансів в Україні є критичним: «Криза неплатежів досягла свого апогею. Кошти, які потрібні громадам для виживання, «зависають» на рахунках Державної казначейської служби. Інакше, як паралічем фінансової системи, цю ситуацією не назвеш».

Мітки: конкурс української мови, супермаркет