Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

Середа, 1 квітня 2020, 15:52

Садовий заборонив львів'янам без масок ходити у магазини

Андрій Садовий

Супермаркетам і продуктовим магазинам міста заборонили впускати у приміщення покупців без масок.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"На комісії з надзвичайних ситуацій ми сьогодні прийняли ряд дуже важливих питань. Зокрема, щодо роботи супермаркетів і продуктових магазинів. Від завтрашнього дня є обов'язковим для магазину забезпечити присутність людей у масках" – наголосив міський голова Львова.

За його словами, відтепер усі торгові мережі мають подбати про розміщення точок продажу масок, а львів'яни зоюбов'язані відвідувати їх лише у масках.

"Коли людина заходить у продуктовий магазин і вона має погане самопочуття, то вона впливає на ці продукти, які там є: може пчихнути, кашлянути. Тому дуже важливо, щоб мережі це забезпечували (заборону на вхід без масок — ред.). Я так розумію, що кількість масок буде збільшуватися у продажі, а великі супермаркети мають можливості і кошти все це організувати" – пояснив міський голова Львова.

Крім цього, на засіданні комісії Садовий запропонував торговим мережам провести експрес-тестування усіх працівників, які контактують з людьми, зокрема, касирів, продавців залу, а на вході в магазини можна розмістити одноразові рукавички для відвідувачів, окрім антисептичних засобів та масок.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що міський штаб планує затвердити обов'язкову наявність масок під час користування громадським транспортом та відвідування магазинів.

Нагадаємо, станом на 1 квітня у області зафіксували 7 випадків зараження на коронавірус. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції. 

Під час карантину у Львові ввели обмеження у парках та спортивних майданчиках, а львів'ян зобов'язали виходити з дому з паспортом через перевірки, які здійснюватимуть правоохоронці.

До кінця тижня Львівська ОДА планує протестувати на коронавірус усіх мешканців області, що нещодавно повернулися з-за кордону, а також усіх лікарів.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.