Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

dt.ua

Четвер, 26 вересня 2013, 13:51

Угода про асоціацію між Україною та ЄС залежить від амбіцій двох людей, – Гриценко

Юлія Тимошенко повинна звернутися до глав європейських країн, щоб вони повпливали на підписання асоціації, оскільки, якщо угода зірветься, то Юлію Тимошенко швидше за все не випустять з тюрми.

Про це на прес-конференції повідомив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, передає кореспондент Варіантів.

Через амбіції Президента України та Юлії Тимошенко Україна досі перебуває під загрозою зриву підписання угоди з Європейським союзом. Наразі не є важливим прийняття законів, які сприяють євроінтеграції - важливо, щоб два політики подолали свої амбіції.

"Успіх у Вільнюсі залежить вже не від того, чи встигне ті чи інші закони прийняти Верховна Рада, чи прийме чи не прийме якісь рішення уряд - то легко зробити. А від того чи подолають бар'єр амбіцій, образ, персональних відносин два політики: Янукович і Тимошенко", – повідомив Анатолій Гриценко. 

Як заявив Анатолій Гриценко, Янукович не бажає випускати на волю Юлію Тимошенко, а вона не хоче нічого просити у нинішнього президента.

Проте від Януковича залежить більше, бо він при владі та впливає на пенітенціарну службу.

"Європейські очільники говорять про те, що без вирішення питання Юлії Тимошенко, угода не буде підписана. Я вважаю, що це буде несправедливо і жорстоко щодо 46-ти мільйонів українських громадян. Не можна ставити долю стратегії розвитку України в залежність від одного персонального питання, бо це неправильно", – додав лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

Крім того, Анатолій Гриценко зазначив, що ще декілька місяців тому був впевнений у підписанні угоди на 80%, проте зараз, за словами лідера "Громадянської позиції", загострилася ситуація і шанси успіху у Вільнюсі впали на 30%.

Також Анатолій Гриценко заявив, що якщо угоду не підпишуть, то у 2015 році вибори будуть банальним малюванням і самі вибори матимуть формальний характер. Тож Анатолій Гриценко не знає чи балатуватиметься в президенти, поки не буде відомим результат Вільнюського саміту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.