олександр ковальчук,  30 вересня 2013

Критики Майклових сторожів

Аналіз книги Майкла "Сторожі тротуару" у літературознавчому "Секторі критики".

Відеофрагменти обговорення книги Майкла (Михайло Мишкало) на щомісячному обговоренні книжок місяця "Сектор критики" за участі літературознавців Віктора Неборака, Ігоря Котика та Андрія Дрозди у книгарні "Є".

Шість фрагментів критичного обговорення Майклової книги вже тут, а повний відеозапис обговорення від Олександра Фразе-Фразенка буде вже трохи згодом.

У цьому секторному обговоренні літературознавці відслідковують катастрофу Львова у фрагментарному тексті Майкла, а також зважають на його письменницьку недосвідченість та інколи нарікають на погіршення художньої якості "Сторожів тротуару".

Також львівські літературознавці повідомляють присутніх про втому від рубаного стилю Майкла, а також зауважують декілька комерційних ходів у книзі Майкла, які мають сприяти більш ширшій розкрутці "Сторожів тротуару".

Окрім речень про сповідальні фрустарції Михайла Мишкала, у обговоренні також присутні найщиріші побажання Майклові щодо майбутніх успіхів у проекті "Сторожі тротуару".

N.B. Шанувальникам і шанувальницям непросмаженої біфості, рубаності та динамічності у творчості Майкла краще оминати ці ролики окружною дорогою.

Отож, фрагмент перший, де Віктор Неборак зазначає про відносно пізній літературний дебют Майкла та ілюзії щодо втраченого Львова.

Фрагмент другий, де Ігор Котик повідомляє про катастрофу Майклових персонажів, його письменницьку недосвідченість та стакатну уривчастість його тексту.

Фрагмент третій, де Ігор Котик порівнює рубані та есеїстичні абзаци Майкла, фіксує погіршення художньої якості у його тексті, відзначає монологічні діалоги персонажів книги.

Фрагмент четвертий, де Віктор Неборак розповідає про імітацію усної мови у творчості Майкла, про феномен вересня 2013 у його книзі та радіє комерційним ходам (Ізраїль та Євро 2012) у "Сторожах тротуару", що свідчать про редакторське втручання у авторський задум.

Фрагмент п'ятий, де Андрій Дрозда вказує на розчарування рівнем Майклової книги і його рубаним синтаксисом та вказує на дивні імена секундних персонажів "Сторожів тротуару".

Фрагмент шостий, де Віктор Неборак розмовляє про сповідальну Майклову прозу з елементами терапії, дивується відсутності політики на його сторінках та бажає йому бути успішним у цьому проекті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.