"Єдине вікно електронної звітності" запрацює весною 2015 року

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 12:55

Система "Єдиного вікна електронної звітності", план розвитку якої було затверджено Кабінетом міністрів (Кабмін), запрацює на початку весни 2015 року, стверджують експерти Міністерства економічного розвитку і торгівлі (Мінекономрозвитку).

Про це повідомив інформаційно-аналітичний бюлетень Кабміну.

Як відзначають експерти Мінекономрозвитку, реалізація розробленого плану дозволить уряду істотно просунутися в напрямі створення "електронного уряду". Експерти розраховують, що вже на початку весни 2015 р. "єдине вікно подання електронної звітності" повністю запрацює і дозволить створити єдину інтегровану базу даних про всі процеси, що відбуваються в країні. У свою чергу, це дасть можливість вивести аналіз, прогнозування та планування соціально-економічного розвитку України на якісно новий рівень.

Формування "Єдиного вікна електронної звітності" є важливим складовим елементом створення умов для відкритого та прозорого державного управління, якісного поліпшення бізнес-середовища та інвестиційного клімату в державі, зазначають експерти Мінекономрозвитку. На сьогодні недостатнє використання сучасних інформаційних технологій в процесі звітності призводить до наявності великих обсягів документів, які подаються в паперовому вигляді. А це зайві операційні витрати і витрати часу на підготовку, подання, прийняття та обробку звітності, що призводить до невиправданих матеріальних витрат, пов'язаних із застосуванням паперових носіїв, "територіальною прив'язкою" подання документів.

Мітки: електронна звітність, мінекономрозвитку