До кінця року Львів підпише кредитний договір для прокладання трамвайних колій на Сихів

Середа, 27 листопада 2013, 15:45

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР погодив зміни до умов договору позики Європейського банку реконструкції та розвитку для прокладання трамваю на Сихів.

Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Кредит на 6 млн євро супроводжуватиметься грантом у розмірі 5 млн євро. Змінилися строк надання цієї позики – 7 років, та умови її погашення – 12 рівними частинами кожних півроку з однорічним пільговим періодом.

«Структурою фінансування передбачено 6 млн євро – це кредитна частина коштів ЄБРР, та 5 млн євро – це грантова частина, виділення якої вже офіційно погоджено Міністерством навколишнього середовища і ядерної безпеки Федеративної республіки Німеччина», - зазначив Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій.

Відповідно до попередніх розрахунків та проектів контрактів, які планують укласти з підрядною організацією, термін виконання робіт – від 6 до 8 місяців. Нагадаємо, тендер на проведення робіт з продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова виграла компанія «ONUR». 

«Фактично місто отримує 55 млн грн. безповоротних грантових коштів. В цьому році, оформивши всі документи, можемо вже планувати ті роботи, починаючи з кінця першого кварталу 2014 року. Це надзвичайно важлива угода для міста, тому що ми отримаємо безпрецедентну грантову допомогу під цю можливість зв’язати Сихівський масив з центральною частиною міста швидким трамваєм», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Мітки: трамвай на Сихів