Львівобленерго нагородило переможців конкурсу «Музей історії електрифікації Львівщини»

Понеділок, 9 грудня 2013, 15:07

Сьогодні відбулося нагородження переможців відкритого студентського архітектурного конкурсу „Музей історії електрифікації Львівщини”.

Відкритий студентський архітектурний конкурс був оголошений в травні цього року і проведений ПАТ „Львівобленерго” спільно з Інститутом архітектури НУ ”Львівська політехніка”.

Метою конкурсу були ідеї щодо вирішення інноваційних, прогресивних, сучасних пропозицій архітектурного рішення комплексу Музею історії електрифікації Львівщини, в умовах реконструкції кварталу між вулицями Городоцькою та Шевченка у Львові.

Учасникам пропонувалося створити міський культурний простір, який існує в діалозі з навколишнім середовищем. Враховує його складну, історично сформовану індивідуальність та виконує музейно-просвітницьку функцію.

Також учасникам конкурсу вручили грошові винагороди.

Крім того, роботи усіх учасників будуть експонуватися на виставці протягом 2-х тижнів, що відбуватиметься у НУ «Львівська політехніка» та будуть опубліковані на сайті конкурсу.

Нагадаємо, Комплекс музею електрифікації повинен стати новим об’єктом серед існуючого довкілля, внести різноманітність і активність в буденність, стати центром притягання для школярів і просто зацікавлених людей. При цьому основна його функція – інформувати та навчати такого звичного і природного для нас явища – електрики та процесу її розповсюдження – електрифікації.

Мітки: Львівобленерго, Львівська політехніка