Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 19 лютого 2014, 11:46

Представники Правого сектору взяли під охорону будівлю Прокуратури

Будівля Прокуратури Львівської області після вчорашнього погрому перебуває під охороною представників Правого сектору.

Про це кореспонденту Варіантів розповіли члени організації, які забарикадували вхід до прокуратури.

Вони зазначили, що не впускають нікого всередину, щоб запобігти мародерству та хаосу. Також зізналися, що не причетні до штурму прокуратури, який відбувся сьогодні вночі. Наразі у приміщенні нічого немає.

Захоплювали будівлю, за їхніми словами, невідомі, які спілкувалися між собою суржиком. Натомість активісти Правого сектора також у коментарі зізналися, що їхня організація причетна до захоплення Львівської ОДА.

Також охоронці Правого сектора повідомили, що вночі у приміщенні прорвало трубу, але активісти перекрили воду. Невідомо на скільки пошкоджена будівля всередині, але побиті майже всі вікна, двері.

Будівля прокуратури – це пам’ятка архітектури, збудований у 1907-1910 роках. Будинок вирізняється унікальним комплексом монументально-декоративного опорядження, який включає настінний живопис (фриз авторства Фелікса Виґживальського), скульптуру (рельєфи Зиґмунта Курчинського) та вітражі і мозаїки, виконані фірмою Станіслава Габріеля Желєнського за картонами Генрик Узембля і Кароля Фрича.

Нагадаємо, вчора у центрі Києві розпочалися масові сутички, у Львові вночі відбулися захоплення будівель, зокрема Львівської ОДА, Прокуратури, МВС, військову частину на Стрийській, Галицький райвідділ міліції.     

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.