Посадовець "Львівавтодору" та підприємець "розтягли" 200 тис грн бюджетних коштів

П'ятниця, 4 квітня 2014, 11:31

Майже 200 тис грн. збитків завдали Львову посадовець ЛКП «Львівавтодор» та директор приватного підприємства, які виконували реконструкцію комунального житлового будинку на вул. Мазепи, 27.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказаний підприємець-підрядник завищив вартість та обсяги проведених ним ремонтних робіт на цьому об’єкті майже у чотири рази. Водночас, інженер «Львівавтодору» такі документи підписав, без жодного огляду та перевірки виконаної підрядником реконструкції.

Як наслідок, згадане підприємство безпідставно отримало майже 200 тис. грн. коштів з бюджету за роботи, які не проводило.

Обвинувальний акт стосовно вказаних осіб прокуратурою Львова уже затверджено та скеровано до суду.

Директор комерційної структури підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст.366 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення. Посадовцю «Львівавтодору» інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

До слова, прокуратура Львова також встановила факт незаконного привласнення коштів міського бюджету під час реконструкції парку «Високий замок».

Зокрема, у зловживаннях, які спричинили розтрату понад 600 тис грн., обвинувачується начальник відділу управління капітального будівництва Львівської міськради та директор підприємства-підрядника.

Мітки: Львівавтодор, прокуратура львівщини