Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євробачення-2014

kuusanmaki.com

П'ятниця, 19 вересня 2014, 14:53

Україна відмовилася від участі в Євробаченні-2015

Євробачення-2014

Національна телекомпанія України, у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (ЄМС), прийняла рішення відмовитися від участі у Пісенному конкурсі Євробачення-2015). 

Про це повідомила прес-служба Національної телекомпанії України.

Основна причина відмови – відсутність коштів. "Нестабільна фінансова, політична ситуація, військова агресія зі сходу, анексія українських територій – усі ці процеси змушують НТКУ зосередитися на основному: якомога швидшій побудові суспільного мовлення в Україні. При цьому доводиться ретельно оптимізовувати будь-які витрати", йдеться в повідомленні прес-служби НТКУ.

Щоправда, в НТКУ висловлюють сподівання, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року, і у 2016 році знову відправить свого представника на Євробачення.

"Ми розуміємо, що Євробачення – це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти – ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення", – прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

До слова, обговорюючи участь у конкурсі нацвідбору до Євробачення, чимало відомих музикантів запевнили, що зараз відмовилися б від цієї можливості.

"Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі виключно з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору Євробачення-2015 доцільніше спрямувати на більш важливі потреби", – зазначив продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.