Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

єс_україна

giga.ua

Субота, 29 листопада 2014, 20:21

Єврокомісія фіксує зростання біженців з України й радить країнам ЄС відстежувати ситуацію

єс_україна

Європейська комісія вважає, що країнам-членам ЄС слід приділити увагу зростанню числа осіб з України, які шукають притулку в країнах-членах.

Про це йдеться в доповіді Єврокомісії для Європарламенту та Ради ЄС про функціонування Шенгенської зони.

«Незважаючи на відносно мале зростання чисельності шукачів притулку та низький виявлений рівень незаконного перетину кордону українцями, пропонуємо країнам-членам і агентствам ЄС звернути адекватну увагу до цих подій, і зокрема, до їх впливу на безпеку ЄС та Шенгенської зони», - написано в доповіді .

У документі підкреслюється, що з моменту початку кризи в Україні не було значного збільшення виявлених випадків незаконного перетину кордону, хоча число заявок на надання притулку постійно зростає.

За даними Єврокомісії, з травні-липні 2014 українці подали більше 2500 заявок на отримання притулку в країнах ЄС та країнах Шенгенської зони, що в 12 разів більше, ніж у відповідний період 2013 року.

Джерело: ЄС-плюс 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.