Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська область

П'ятниця, 25 лютого 2022, 19:15

На Львівщині підготували десять тисяч ліжкомісць для евакуйованих українців

Львівська область

У Львівській області організували до десять тисяч ліжкомісць для евакуйованих осіб.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький сьогодні, 25 лютого, під час брифінгу.

У Львівській області організували до десяти тисяч ліжкомісць для евакуйованих українців. Наразі на Львівщині прихисток отримали понад 500 осіб.

"На даний момент готово ліжкомісць до десяти тисяч організовано з наявними умовами. Люди поселяються не тільки централізовано, а також через чат-бот, який ми організували. Якщо брати організовані групи населення, більше 500 людей мали нічліг" − розповів Максим Козицький.

Голова Львівської ОДА додав, що сьогодні вночі до Львова приїде потяг з тимчасово переміщеними дітьми з Луганської області, який їде вже другу добу.

"Наступний момент − це звичайно тимчасово переміщені особи − діти. Сьогодні вночі приїжджає ще один поїзд з дітьми з Луганської області. Будемо здійснювати поселення" − зазначив Максим Козицький.

Також Козицький розповів, що Львівська ОДА провела нараду з керівником Львова та представниками великого бізнесу щодо потреб армії, територіальної оборони та переселених осіб. За його словами, обласна влада діє в чіткій координації з містом та шукає можливості для організації кращих умов для переселенців. 

Нагадаємо, створили чат-бот для комунікації між жителями Львівщини, які можуть надати прихисток, та вимушеними переселенцями з інших областей.

Зазначимо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Обстрілів зазнали військові частини у містах Новий Калинів, Броди, Кам'янка-Бузька. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію, а аеропорт Львова скасував всі рейси.

Поліція Львівщини працює у посиленому режимі. Вулиці Львова патрулюють правоохоронці з собаками.

Станом на сьогодні до територіальної оборони у Львівській області записалися 3 500 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.