Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вшанування пам’яті Романа Шухевича

loda.gov.ua

Четвер, 5 березня 2015, 17:01

У Білогорщі вшанували пам’ять Романа Шухевича

Вшанування пам’яті Романа Шухевича

Сьогодні у Львові на Білогорщі вшанували пам'ять Романа Шухевича, який тут прийняв свій останній бій проти бійців радянського МДБ.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Віддати шану головному командиру УПА генерал-хорунжому Роману Шухевичу прийшли голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова обласної ради Петро Колодій, депутати обласної ради, представники громадських та політичних організацій. Вони поклали вінки, квіти та лампадки до пам'ятника національному герою.

У зв’язку з 65-ми роковинами з дня загибелі Шухевича, біля пам'ятника у Білогорщі відбулися покладання квітів, пам’ятні заходи, віче.

«Кожен з нас має подумати, чому ми колись втратили Кубань, Закерзоння, і чи повинно так статися, щоб за нашого покоління, за нашої пам'яті можемо втратити частину України. Ніхто не має права сьогодні розказати нам, що Крим не наш, Донеччина нам не потрібна, Луганськ то чуже. Це наша земля, це кров'ю і потом в тому числі і вояків УПА здобута наша слава і звитяга», – наголосив Олег Синютка.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.