Оля Вишня,  22 червня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Де-де, а Львові завжди можна цікаво провести свій вікенд - відвідати театр, послухати чудову музику чи побувати на кінофестивалі. Що і де буде цими вихідними – у щотижневому огляді подій та акцій від «Варіантів».

Варіанти на кіно

Чергова прем'єра у мережі Кінопалац. Протягом вихідних тут показуватимуть мультфільм Відважна 3D / Brave, режисера Марка Ендрюса.
Історія про принцесу Меріду, яка яка замість того, щоб розважатися на балах та пліткувати з подружками, вирішила опанувати лук та стріли. В темні для свого королівства часи, вона готова опинитися віч-на-віч із ворогом. Єдине, на що може не вистачити її відваги та сили — це на зустріч із коханням.



Кіноманам цими вихідними у Львові випаде нагода відвідати фестиваль скандинавського короткометражного кіно "Вікенд з вікінгами". Протягом 22-24 червня у Львівському палаці мистецтв покажуть найцікавіші та найактуальніші фільми Швеції, Данії, Норвегії та Фінляндії, ретроспективи режисерів, відбудуться лекції скандинавських кінематографістів. З програмою заходів можна ознайомитись на сайті проекту

Музичні варіанти

На вихідних у Львові традиційно не обійдеться без класичної музики і без джазу. Концерт «Містичний світ у творах Ріхарда Вагнера» відбудеться у суботу та неділю у Будинку органної та камерної музики.

Зразки найкращих симфоній у суботу зіграє Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Інсо-Львів» Концерт відбудеться у Львівській обласній філармонії.

Протягом вихідних на сцені офіційно фан-зони виступатимуть українські виконавці та діджеї. У суботу тут відбудеться концерт гуртів Шосте чуття та Чорнобривці, а також виступить DJ Gagarin, у неділю – гурти Ті, що падають вгору та Kofei.IN.

Суботнього та недільного вечора у арт-кав'ярні "Квартира 35" звучатиме джазова музика у виконанні львівських джазових виконавців.

Театральні варіанти

У суботу на виставу «4 кут для любовного трикутника» запрошує Драматичний театр ім. Лесі Українки. А от у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької покажуть виставу «Криза» режисера О. Огородника. Львівський академічний театр імені Леся Курбаса пропонує переглянути «MА-NА HАT-TА. Небесна земля».

У неділю разом з дітьми можна буде відвідати Львівський обласний театр ляльок, де покажуть виставу «Бука», з-поміж інших подій для дітей можна обрати ы виставу «Колобок», яка відбудеться у Львівському театрі естрадних мініатюр "І люди, і ляльки".

Перший український театр для дітей та юнацтва анонсує цього виставу «Дикі лебеді», яка розпочнеться о 15.00.

Виставки/Галереї

Цікавитесь мистецтвом? У численних львівських музеях та галереях можна побачити цікаві експонати. До прикладу, у Палаці Потоцьких досі діє виставка «Код Трипілля», яка презентує одну з найбільших і найкращих колекцій артефактів Трипільської культури. Це посуд, антропоморофна та зооморфна пластика, моделі храмів, інструменти та зброя з міді, каменю, кістки.

Тим часом у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи нещодавно відкрили виставку «Спорт і місто. Людина. Суспільство. Ідеологія», яка показує чим ще є спорт окрім змагання, розваги та видовища.

Виставка показує історію спорту у Львові протягом останніх 150 років: якими були початки спорту в Європі та у Львові зокрема, як змінювалися уявлення про спорт, як з'являлися нові види спорту, яким був зв'язок між спортом і націоналізмом, спортом і державою, спортом і комерцією, спортом та глобалізацією. Особливо цікавими в контексті "ЄВРО-2012" є питання про культуру вболівання та потенціал спортивних мегаподій для міста. Ця експозиція пропонує глибше зрозуміти практики, пов'язані зі спортом та сформувати власну відповідь на питання "Чим був і є спорт?"

На спортивну тематику у галереї Зелена канапа представляє групову виставку «Євро 2012».

Варіанти на закупи

Під час вихідних є нагода скористатися наступними акціями та знижками у львівських магазинах.

У магазині Grand Collection до 31.07.2012 діє 30% знижка на взуття. А от у магазині Ельдорадо покупці мають шанс виграти квиток на фінал Євро-2012. Головна умова – придбати мийний пилосос ZELMER у мережі гіпермаркетів техніки "Ельдорадо" до 24 червня, переможця оголосять в прямому ефірі "Гала радіо" 28 червня з 15:00 до 16:00.

А от у магазині Levi's за купілю джинсів можна отримати 50% знижку на взуття. Чоловічий одяг можна придбати на 40% дешевше у магазині Pierre Cardin. У магазинах Brocard будь-яку косметику марки Collistar можна придбати зі знижкою 30%. Покупці, які зроблять найбільші покупки продукції Collistar, отримають ще й подарунок від марки – набір продукції Collistar .

Варіанти на закупи вдалось підготувати за матеріалами сайту zakupy.lviv.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.