Львівський КОД затвердив документ про порядок визначення єдиного кандидата в народні депутати

Четвер, 28 червня 2012, 12:19

27 червня на засіданні Львівського КОДу був затверджений «Порядок визначення єдиного кандидата в народні депутати України від опозиційних сил Львівщини». 

Документ підписали "Українська радикальна партія", УП «Собор», Наша Україна, "Конгрес українських націоналістів", "Партія захисників Вітчизни", громадські організації, від об’єднаної опозиції – "Народна самооборона" і «За Україну». Відмовились підписати ВО «Свобода», «Батьківщина» і «Фронт змін».  

З документу, зокрема, викинули пункт про те, що самі кандидати можуть висувати свої кандидатури на розгляд КОДу. Відтепер таке право мають лише політичні партії – учасники КОДу на Львівщині та громадські організації, які беруть активну участі у роботі КОДу Львівщини.

Кандидатури обговорюються на черговому засіданні КОДу. Якщо ж після попереднього обговорення учасники не дійшли згоди щодо єдиного кандидата в окрузі або якщо є кілька претендентів, кандидатів представляють громаді виборчого округу та визначають їхню рейтинговість (за допомогою соціологічного опитування, попереднього голосування і т.д.).

Витрати, пов’язані із проведенням зборів, соціологічного опитування та іншин пов’язані із визначенням єдиного кандидата заходів, оплачують пропорційно суб’єкти висунення, претенденти від яких залишилися після проведення попередніх етапів відбору. 

Мітки: КОД