Синютка не погодив кандидатуру на посаду начальника ДФС Львівщини

Вівторок, 7 липня 2015, 11:03

Голова Львівської ОДА Олег Синютка не погодив кандидатуру на посаду начальника ДФС Львівської області, запропоновану начальником ДФС Романом Насіровим.

Про це Олег Синютка повідомив сьогодні на пленарному засіданні Львівської облради.

«Вчора, 6 липня, начальник ДФС Насіров надісав лист, де він пропонує конкретну кандидатуру. Я підписав відповідь Насірову, що зважаючи на позицію президента і громадськості не можу погодити цю кандидатуру. Вимагаю провести такий конкурс у Львові, щоб громадськість мала можливість брати в ньому участь», - розповів Олег Синютка.

За його словами, це питання питання очільник Львівської ОДА поставить перед президентом Петром Порошенком завтра, на нараді в Одесі.

«Професійність моральність і дотримання процедури. Ось це для мене є принциповим. Завтра в Одесі на нараді з президентом я підніму це питання», - наголосив Синютка.

Він заявив, що ситуація з призначенням на посаду начальника обласного ДФС «виходить за рамки здорового глузду». Конкурсна комісія раніше, за словами Синютки, запропонувала йому дві кандидатури на вибір, а він у відповідь запропонував вибрати будь-кого з них. Проте керівник ДФС відмінив цю пропозицію і запропонував провести новий конкурс.

«Вважаю, що недопустимо вибирати кандидатів без громадськості», - наголосив Синютка.

Нагадаємо, з 10 червня громадські активісти, обурені зволіканням оголошення конкурсу на посаду голоси ДФС Львівщини, розпочали чергування під податковою на вул. Стрийській у Львові. Їхньою вимогою було якнайшвидше призначити керівника ДФС Львівщини. Також підтримав громадських активістів Комітет підприємців Львівщини, який звернувся до керівницитва ДФС України з проханням оголосити результати конкурсу на посаду начальника ГУ ДФС у Львівській області. 

А 11 червня уже Синютка звернувся до Насірова щодо призначення керівника податкової на Львівщині до 16 червня. ГО Львова повідомили, що саме з 16 червня розпочнуть блокувати приміщення податкової, якщо не буде ніяких дій з боку керівництва ДФС України.

Відтак наступного дня, коли активісти на цілий день заморозили роботу податкової, у ДФС пообіцяли, що нового очільника податкової Львівщини предсталять у найближчі два тижні.

Мітки: активісти, блокування, ГО, ГУ Державної фіскальної служби у Львівській області, ДФС, конкурс, Олег Синютка