Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

театр ім. Лесі Українки

Понеділок, 10 серпня 2015, 11:27

У львівському театрі Лесі Українки – тимчасовий директор

театр ім. Лесі Українки

Внаслідок провалу конкурсу на обрання директора театру ім. Л. Українки, у міськраді вирішили тимчасово призначили нового в.о.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Управління культури Львівської міськради призначило до кінця серпня директора Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки Миколу Павліва, який до того працював керівником відділу регулювання орендних відносин управління комунальної власності міськради.

"На посаду директора на тимчасовий період ми шукали людину, яка має великий адміністративний досвід, яка є менеджером, яка розуміється на документообігу і яка буде в стані привести до ладу все те, що відбувається в театрі Лесі Українки, починаючи від бухгалтерських документів, наказів і закінчуючи кадровою роботою", – повідомила начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.

За її словами це рішення повинне зупинити вакханалію, яка зараз відбувається в муніципальному театрі.

"Неприпустимо, щоб наші з вами гроші йшли в нікуди і працювали на скандали, авантюри, зрив вистав", – зазначила Ірина Магдиш.

З свого боку Микола Павлів наголосив, що співрацюватиме з правоохоронними органами для наведення порядку у документації, а також для вирішення кадрових та фінансових питань.

Зазначимо, 3 серпня, мало відбутися засідання конкурсної комісії, проте у зв’язку з тим, що директор Олексій Коломійцев вніс зміни до неї, низка членів комісії відмовилася брати участь у засіданні новоствореної директором комісії.

"Ми зобов’язали виконувача обов’язків директора Геннадія Рассказова надати нам відповідні пояснення та документацію, яка була оформлена за результатами цих нібито засідань. Нам були представлені 3 протоколи засідань, жодне з них не мало кворуму, за нашою оцінкою. Була низка інших порушень законодавства та порядку проведення конкурсів, затверджених Міністерством культури України. Незважаючи на це, виконувач обов’язків директора Рассказов підписав контракт з Коломійцевим, який ми не вважаємо легітимним", – розповів заступник начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Михайло Мороз.

6 серпня була створена комісія для службового розслідування, яка відсторонила Геннадія Рассказова від виконання обов’язків директора театру. Через те, що Олексій Коломійцев пішов у відпустку після завершення контракту, у міськраді до 31 серпня, дня офіційного звільнення Коломійцева, призначили нового директора.

"Ми зіткнулися з ситуацією, коли, по-перше, більша частина працівників театру у відрядженні, а по-друге, є юрисконсульт, якого прийняли на роботу 5 серпня. Самі працівники вважали наші накази нелегітимними. Бухгалтер відмовилася давати нам печатку. Довелося викликати міліцію. Приїхали працівники слідчого відділу Галицького райвідділу міліції. Лише з їх допомогою ми отримали печатку і штамп. Це при тому, що багато документів, наприклад книгу наказів, нам не було надано", – наголосив Михайло Мороз.

За його словами, з 1 вересня посада буде вакантною, можливо, буде продовжено контракт з Миколою Павлівом. Наразі кабінет заступника директора Рассказова, якого відсторонено, і приймальню директора опечатано.

Нагадаємо, 22 червня у міськраді вирішили створити комісію, яка повинна була розглянути вимоги акторів Львівського театру імені Лесі Українки, які 20 червня оголосили страйк та недовіру директору театру Олексію Коломійцу та звинуватили його у перевищення посадових обов'язків та фінансових махінаціях.

Після пролведення розслідування, комісія вирішила не продовжувати контракт з Коломійцевим та ввести у штат театру посаду художнього керівника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.