Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Греція

ipress.ua

Вівторок, 1 вересня 2015, 13:15

До Греції прибули понад 2 тис біженців

Греція

Упродовж вихідних до Греції дісталися майже 2500 нелегальних мігрантів з Африки.

Про це повідомляє Euronews.com.

Кількість біженців біля берегів Греції постійно зростає. Лише за останні 3 доби берегова охорона країни врятувала майже 2500 мігрантів.

Втікачі з Іраку, Сирії та Афганістану прибувають з Туреччини, більшість із них – на надувних човнах. З островів Лесбос та Кос мігрантів поромом доправили до грецького порту Пірей.

Мігранти прагнуть потрапити до країн Західної Європи. За переправу через Середземне море вони платять перемитникам, хоча не мають жодних гарантій, що дістануться берегів Європи живими.

З Греції більшість біженців прямує до Колишньої Югославської Республіки Македонії, а звідти через Сербію до країн ЄС. З македонського міста Гевгелія на кордоні з Грецією лише за ранок 31 серпня потягом до Сербії виїхали понад 1000 мігрантів.

Нагадаємо, 31 серпня Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникають нелегальні мігранти. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.